Pane di Pasqua

Pane di Pasqua

Met deze Italiaanse, Pane di Pasqua, paasbroodjes sla je twee vliegen in een klap! Een broodje met een ei tegelijk.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #2 Gemiddelde bakker
2/5

Ingrediënten

30 gram roomboter (kamertemperatuur)
150 ml volle melk
350 gram tarwebloem
33 gram fijne kristalsuiker
15 gram verse gist
  Of 5 gram gedroogde gist
6 eieren (vier gekookte eieren)
4 gr zout

Extra
Grof zeezout

Bereidingswijze

Maak je melk lauwwarm, doe hier het gist en roomboter in, laat dit eventjes staan en weeg alvast de andere ingrediënten af.

Doe in een mengkom de tarwebloem, suiker, een ei en het melk/boter/gist mengsel. Zet de keukenmachine aan met een mengvlinder. Voeg na 1 minuut het zout toe. Zet dan de keukenmachine weer aan en kneed totdat je een mooi vliesje kunt trekken. (De glutentest!)
Het deeg zal eerst plakkerig zijn, maar dit zal wegtrekken wanneer het deeg langer wordt gekneed.

Bol het deeg op en laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

Na 60 minuten: sla het deeg een keer goed door en verdeel het deeg in porties van ongeveer 75 gram (één broodje zal bestaan uit 150 gram). In totaal zal het deeg bestaan uit 8 porties van 75 gram.

Rol één portie uit in strengen van ongeveer 30 cm lang. Let op: het lukt niet om het deeg in één keer uit te rollen. Het deeg zal ‘terugveren’. Rol een portie dus gedeeltelijk uit, leg het weg en rol een andere portie uit. Pak dan de eerste streng weer en rol weer een stukje verder uit.

Voor het vormen van een broodje: pak twee strengen en knijp deze aan de bovenkant aan elkaar. Rol ze om elkaar heen en maak uiteindelijk een cirkel. Knijp aan de onderkant vast.

Leg een ei in het midden. Je kunt ook gekookte gekleurde eieren gebruiken.

Vorm alle broodjes en leg op een bakplaat. Leg een theedoek over de bakplaat en laat de broodjes nog 45 minuten narijzen.

Na 30 minuten: verwarm de oven voor op 190 graden. Klop één ei los. Bestrijk de broodjes met ei en versier naar eigen inzicht. Bak de broodjes af in 15 minuten.

Misschien ook lekker!

Deegrolletjes
Hartig

Spinazie-kaas rolletjes

Deze hartige rolletjes gevuld met kaas en spinazie doen het altijd goed bij onverwachts bezoek. Je draait ze zo in elkaar en het ziet er ook nog eens ontzettend feestelijk uit.

Bekijk workshop »
Diverse macarons
Gebak & Taart

Macarons

Een macaron is een rond amandelkoekje. Hij is licht korrelig en iets krokant van buiten, maar tegelijkertijd ook zacht en smeuïg van binnen.

Bekijk workshop »
Millefeuilles
Gebak & Taart

Millefeuille le Silence

Gebarentaal en gebak samen?! Ja, het is misschien een raar idee. Maar het is zeker mogelijk! Je kunt er ook mee variëren met andere letters of symbooltjes. Bak met behulp van dit recept zelf het bladerdeeg en ga aan de slag met de vullingen. Kijk wel uit dat je goed doseert met de Grand Marnier!

Bekijk workshop »